Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información AQUÍ

JOAN SERRA MELGOSA (Lleida 1899 - Barcelona 1970) TÉCNICA MIXTA SOBRE PAPEL. PAISAJE


9 fotos JOAN SERRA MELGOSA (LLEIDA 1899 - BARCELONA 1970) TÉCNICA MIXTA SOBRE PAPEL. PAISAJE (Arte - Acuarelas - Contemporáneas siglo XX)

 • Items: 1

  Estado: Normal (con señales de uso normal)


  FIRMADO EN LA PARTE INFERIOR

  SE PRESENTA ENMARCADO

  BUEN ESTADO

  MEDIDAS DE LA OBRA: 29,5 CM. DE ALTURA X 41,5 CM. DE ANCHO

  MEDIDAS DEL MARCO: 40 CM. DE ALTURA X 52 CM. DE ANCHO

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  BIOGRAFÍA DE JOAN SERRA MELGOSA (Lleida,1899 - Barcelona,1970)

  Fill del dibuixant Ramon Serra Prenafeta, entrà a la Llotja sota la tutela de Labarta, però prèviament havia fet d'aprenent a una fàbrica i al taller de l'escenògraf Castells. Al 1917 és un dels creadors de Els Evolucionistes, amb Sisquella i Dalmau, amb els que va exposar a les galeries Dalmau i Layetanas al 1818. La seva obra es veu aturada entre el 1921 i el 1924, fruit del seu allistament forçós per anar a combatre a la Guerra del Marroc.

  Tot i viatjar arreu del món al llarg de la seva vida, exposant a Madrid (on anà per estudiar a El Greco), Roma, Caracas, París... sentia una preferència per la Sala Parés, on exposarà consecutivament, i quasi en exclusiva, des del 1927 fins a la seva mort.

  D'ell se'n destaca la força expressiva de la seva paleta, amb un paper important de la incidència de la llum. On millor s'aprecia és en els seus paisatges i en la sèrie de personatges de circ que va realitzar. Trobem obra seva al MNAC, al Morera de Lleida, al de Tossa de Mar, Montserrat i al d'Art Modern de Bilbao.

   Informar sobre este lote