Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información AQUÍ

Forma. Publicació il.lustrada d'art espanyol antic modern i d'obres estranjeres existens a Espanya


8 fotos FORMA. PUBLICACIÓ IL.LUSTRADA D'ART ESPANYOL ANTIC MODERN I D'OBRES ESTRANJERES EXISTENS A ESPANYA (Coleccionismo - Revistas y Periódicos Antiguos (hasta 1.939))

  • Envío Gratis (envío ordinario) hasta el día jueves, 09 de marzo
  • Items: 1

    Estado: Normal (con señales de uso normal)


    Forma és una revista artística editada entre 1904 i 1908 dirigida pel Miquel Utrillo. La publicació, impresa a Barcelona, es va difondre en catalàfrancès i castellà. La revista, de caràcter mensual, va patir un parèntesi entre gener de 1905 i setembre de l'any 1906, durant el qual no es va publicar cap número. 

    Forma es realitza una selecció d'obres d'art nacionals i internacionals ubicades a Espanya. El gruix de les obres escollides per a la publicació pertanyen, en gran mesura, a grans figures de l'art espanyol com VelázquezGoyaZurbarán i Ramon Casas, qui també va participar activament en aquesta revista, principalment en el vessant gràfic. Quant al vessant literari, restarà a càrrec, en bona part, de Miquel Utrillo, però també hi apareixen altres signatures, com Josep GudiolJosep PijoanRafael Domènech, entre altres. És considerada com la continuadora de Quatre Gats i Pèl & Ploma, revistes en les quals va col·laborar en major o menor grau el mateix Utrillo.

    L'aparició de Forma no s'entén sense dues publicacions immediatament precedents, en les quals la figura d'Utrillo resulta crucial: es tracta de la popular revista Els Quatre Gats(1899), i de la seva continuadora Pèl & Ploma (1899-1903).


PEPALIBROS

(551)
España (Barcelona)
Antigüedad: 09/06/2015

  Añadir a favoritos

Informar sobre este lote