Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar nuestros servicios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Más información AQUÍ

MARCA HISPANICA SIVE LIMES HISPANICUS PETRUS MARCA, FACSIMIL - HISTORIA DE CATALUNYA - COM A NOU


17 fotos MARCA HISPANICA SIVE LIMES HISPANICUS PETRUS MARCA, FACSIMIL - HISTORIA DE CATALUNYA - COM A NOU (Libros de Segunda Mano - Historia - Otros)

 • ¡20% de descuento! Antes 140,00 €
  ¡Hoy último día!
 • Items: 1

  Estado: Bueno (muy pocas señales de uso)


  MARCA HISPANICA SIVE LIMES HISPANICUS  PETRUS MARCA, FACSIMIL

   

  MARCA HISPANICA SIVE LIMES HISPANICUS, HOC EST, GEOGRAPHICA & HISTORICA DESCRIPTIO CATALONIAE, RUSCINONIS, & CIRCUMJACENTIUM POPULORUM.PARIS, FRANCISCIM MUGUET.

   

  S'inclouen El Mapa I El Retrat

   

  Aquesta versió facsímil pretén ser una còpia exacta d'una versió original que s'ha pogut conservar de forma molt correcte i que sería la joia de qualsevol bibliòfil.

  De la primera edició de l'any 1972 només se'n pot consultar algun exemplar en alguna biblioteca de Catalunya i a la resta d'Espanya aquest volum és difícil de trobar.

   

  Aquest llibre és obra de Petrus de Marca, que el va escriure com a conseqüència del Tractat dels Pirineus. Data de l'any 1688 i és posterior a l'establiment de la frontera establerta en la Pau dels Pirineus l'any 1658.

   

  En ser una edició limitada, i pel fet que nombrosos exemplars ja han estat reservats, en cas d'interessar-li l'obra, li recomanem que faci la comanda al més aviat possible.

  És un llibre no només excepcional pel contingut, sinó per la seva bellesa formal i les il·lustracions que s'hi incorporen.

   

  Descripció de l'obra

  Pèire de Marca (Gan, Bearn, 1594 - París, 1662), eclesiàstic i polític, fou enviat el 1644, com a visitador general, a la Catalunya revoltada contra el rei de Castella i aliada de França.

  Alhora que s'encarregava del govern polític durant els set anys que durà la seva missió, va recórrer el país escorcollant-ne els arxius amb l'objectiu d'obtenir tot allò que pogués justificar els drets històrics de França sobre Catalunya i que pogués ser utilitzat a les converses de pau.

  Arribada l'hora del Tractat dels Pirineus (1659), Marca va posar la seva erudició i el material documental acumulat al servei dels interessos de la cort francesa.

  Els seus coneixements històrics foren decisius per consolidar la pèrdua del Rosselló i de part de la Cerdanya, que van ser incorporats a França.

   

  El conjunt documental reunit per Marca, i publicat a París el 1688 (Marca Hispanica, sive limes Hispanicus), constitueix un instrument de primera magnitud per a la historiografia catalana i del Migdia francès, i es revela cada dia més valuós i imprescindible pel fet que s'han perdut molts dels documents publicats al llibre.

   

  Característiques tècniques de l'obra

  Títol       Marca Hispanica sive Limes Hispanicus

  Subtítol                Marca hispanica sive limes hispanicus, hoc est, Geographica & historica descriptio Cataloniae, Ruscinonis, & circumjacentium populorum.Paris, Franciscim Muguet.

   

  Autor    MARCA, Petrus

  Col·lecció            Apographa Historica Cathaloniae

  Número              1

  Format Foli gegant  33.5 X 22.7 cm

  Enquadernació Cosit amb fil i enquadernat amb tapa dura.

  Folrat amb Geltex i estampat en or al llom.

  Sobrecoberta en pergamí de 230 gr.

  Tiratge  500 exemplars numerats

  ISBN      978-84-8300-629

  Dip.Legal             B. 45.115 - 1998Informar sobre este lote